L’alcalde d’Elx i president de PIMESA, Pablo Ruz, acompanyat de el vicealcalde, regidor d’Estratègia Municipal i vicepresident de l’Empresa, Francisco Soler i el gerent, Antonio Martínez, es van reunir el dimecres 27 de setembre amb representants de veïns del barri per a posar sobre la taula les actuacions que s’estan duent a terme i mostrar el compromís municipal amb aquest projecte.

En la segona reunió de treball, celebrada l’endemà , el gerent de PIMESA, acompanyat de l’equip tècnic redactor, va explicar detalladament els avanços de l’avantprojecte de rehabilitació en fase de redacció, en el qual s’incorporaran algunes dels suggeriments expressats pels representants veïnals en aquesta reunió.

En breu es presentarà l’avantprojecte per a la seua aprovació pel Consell d’Administració de PIMESA.

El projecte de rehabilitació Porfirio Pascual se centra en la rehabilitació integral del barri i es justifica amb l’objectiu d’aconseguir els reptes marcats en matèria d’energia i clima, introduint actuacions en relació amb l’execució de obres de millora d’eficiència energètica en els 18 edificis i 302 habitatges del barri, la qual cosa suposarà un estalvi superior al 60% en el consum d’energia primària.

La intervenció té un cost total subvencionable de 13 milions d’euros. D’aqueixa quantitat, s’han aprovat unes ajudes de 9,9 milions, a més de l’aportació de 1,95 milions de l’Ajuntament d’Elx i la resta, una mica més d’un milió, l’abonen les persones residents del barri. De moment PIMESA ja ha rebut prop de 5 milions d’euros en el compte bancari destinat a aquesta actuació.

La programació temporal es desenvoluparà en el període 2022-2026, estant prevista la finalització de les obres de rehabilitació edificatòria i de reurbanització com a màxim el 30 de juny de 2026.