El Gerent de PIMESA Antonio Martínez ha participat en la Comissió de Treball per al desenvolupament d’Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP) per al Desenvolupament del Pla de Barris dels fons Next Generation EU a la Comunitat Valenciana , celebrada en la sala d’actes de la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre a València.

La jornada ha sigut organitzada per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Direcció General d’Habitatge i Regeneració Urbana. Han col·laborat l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sol (EVha), l’Institut Valencà d l’Edificació (IVE) i l’Associació Valenciana de Gestors Públics (AVS).

La Gerència de PIMESA ha exposat la reeixida experiència de l’Empresa en la gestió del projecte de renovació urbana del Barri Sant Antón i en la tramitació de la sol·licitud d’ajudes per a la rehabilitació edificatòria del Barri Porfirio Pascual.

El Pla de Barris sorgeix de la convocatòria per a la concessió de les ajudes del programa d’actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Pla de recuperació, transformació i resiliència 2021-2026 Next Generation, que ha suposat en 2022 la concessió a 23 municipis de 142.848.665 euros, aportats entre la Generalitat i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per a la rehabilitació de 31 entorns residencials vulnerables, aconseguint a 7.158 habitatges en més de 90.000 metres quadrats.

En aquesta Convocatòria, Elx ha obtingut unes ajudes de 9.963.980,44 euros per a la rehabilitació dels 302 habitatges i els 18 locals comercials de Porfirio pasqual.

La Comissió de treball constituïda s’ha dirigit principalment als equips dels 23 ajuntaments adjudicataris de les ajudes i/o les seues empreses públiques d’habitatge i sòl.