Tweet de la Generalitat Valenciana

La Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Elx aposten pel potencial tecnològic, empresarial i de les comunicacions de la ciutat per a acollir la futura Agència Espacial Espanyola. Amb prop de 235.000 habitants, la capital del Baix Vinalopó aspira a fer-se amb la seu física de l’organisme públic en una àrea que s’erigeix com l’epicentre de la innovació, compost per Elx Parc Empresarial on se situa Elx Campus Tecnològic, recinte proposat per a implantar l’Agència o les empreses innovadores assentades en aquests espais, com a PLD Space, entre altres fortaleses que eleven a la candidatura il·licitana a ser una de les més preparades.

Elx Parc Empresarial és un dels millors enclavaments de la seua classe a nivell nacional i europeu que alberga un miler d’empreses amb 15.000 treballadors en total, i que s’ampliarà en breu en 600.000 metres quadrats. Quant al recentment inaugurat Campus Tecnològic, compta amb 93.000 metres quadrats de superfície repartits en moderns edificis que poden ser adaptats a qualsevol mena de distribució interior, incloent la construcció de sales-auditori. Igualment, els immobles, que tenen les característiques necessàries per a allotjar l’Agència, tenen aparcament subterrani amb gran nombre de places.

La ciutat gaudeix del suport incondicional del teixit econòmic i social no sols del municipi, sinó de la província i de la Comunitat Valenciana, amb les patronals empresarials al capdavant.