El Gerent de PIMESA, Antonio Martínez, s’ha integrat en el Comité Permanent de l’Associació Espanyola de Gestors Públics d’Habitatge i Sòl (AVS Gestors Públics) com a vocal, en ser president de la Secció Valenciana d’AVS, participant en la reunió celebrada a València.

El Comité Permanent és l’òrgan responsable de dur a terme la gestió d’AVS, supervisar el treball de la gerència i realitzar les indicacions i directrius assenyalades per la Comissió Executiva. Està integrat per 11 persones que representen a empreses públiques d’Astúries, Barcelona, Elx, Madrid, Majadahonda, Màlaga, Sestao, Sevilla, Telde, Terrassa i València.

En la reunió es va tractar el tema dels fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i el paper en la seua gestió per part de les empreses i entitats del sector públic institucional, sobretot en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social.

AVS Gestors Públics vol contribuir a reactivar l’economia i l’ocupació i afavorir que els col·lectius vulnerables tinguen accés a un habitatge digne.

El Reial decret que està preparant el Govern d’Espanya per a canalitzar els fons europeus s’articula i regula els següents programes d’ajuda:

1. Programa d’ajuda a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri.

2. Programa de suport a les oficines de rehabilitació.

3. Programa d’ajuda a les actuacions de rehabilitació a nivell d’edifici.

4. Programa d’ajuda a les actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges.

5. Programa d’ajuda a l’elaboració del llibre de l’edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació.

6. Programa d’ajuda a la construcció d’habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients.

Les empreses i entitats integrades en AVS Gestors Públics, entre elles PIMESA, han d’exercir un paper molt actiu en la gestió d’aquests programes, presentant projectes viables que contribuïsquen a reactivar l’economia i l’ocupació i afavorisquen que els col·lectius vulnerables tinguen accés a un habitatge digne.