El nou secretari autonòmic d’habitatge de la Generalitat Valenciana, Alejandro Aguilar, acompanyat de l’alcalde d’Elx, Carlos González, la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, i el gerent de PIMESA, Antonio Martínez, han visitat el tercer edifici de l’Àrea de Regeneració Urbana (ARRU) de Sant Antón, les obres de construcció del qual acaben de concloure.

Aquest edifici comprén 11 plantes, amb un total de 90 habitatges, 69 places de garatge i un local comercial i està situat entre el carrer Bisbe Cubero, la rotonda N-340, un carrer per als vianants i una parcel·la dotacional, i ha suposat una inversió total en la seua construcció, sense incloure l’IVA, de 6,1 milions d’euros.

Es tracta d’habitatges de diferents tipologies distribuïdes en 10 altures (50 de dos dormitoris i 40 de tres), amb una superfície útil entre 51,80 m² i 62 m² i amb el nivell més elevat de classificació energètica (“A”), la qual cosa implica una millora en l’aïllament, un major confort i un menor consum energètic.

La construcció s’ha dut a terme per la unió temporal d’empreses ORTHEM-ABALA BARRI DE SANT ANTÓN ELX, sobre la base dels projectes edificatoris redactats per l’arquitecte il·licità Fernando García López, qui actua així mateix com a Director de les obres.

L’edifici disposa de dos vestíbuls d’entrada amb 2 caixes d’escales i 4 ascensors. Tots els habitatges donen a l’exterior i tenen un balcó. S’han dissenyat 3 habitatges adaptats a persones de mobilitat reduïda, que estan localitzades en la primera planta pis. L’edifici i els habitatges estan lliures de barreres arquitectòniques.

El local comercial compta amb una superfície de 231 m² construïts.

El projecte ha sigut promogut per l’Ajuntament d’Elx i finançat pel Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana, actuant com a ens gestor l’empresa municipal PIMESA.

L’alcalde d’Elx ha destacat que “amb aquest bloc completem la primera fase de l’Àrea de Regeneració Urbana (ARRU) en la qual hem edificat 284 habitatges i amb una inversió de més de 18 milions d’euros”, qualificant-lo com “una iniciativa modèlica i exemplar” i ha mostrat la seua satisfacció amb l’acceptació que està tenint en el barri i amb el que representa per a la ciutat ja que els habitatges tenien problemes d’accessibilitat i habitabilitat greus.

Per part seua, el secretari autonòmic d’habitatge ha subratllat la col·laboració entre les diferents administracions i ha puntualitzat que “aquest projecte s’emmarca en diversos àmbits d’actuació que volem continuar amb els fons europeus”.

En l’actualitat es troba obert el termini de presentació de sol·licituds per a participar en la Convocatòria pública per a la comercialització per concurs públic dels 90 habitatges d’aquest edifici juntament amb 13 habitatges disponibles del segon edifici. El termini s’estendrà fins al dia 23 d’agost de 2021.

El rang dels imports nets a pagar pels adquirents per a un habitatge una vegada minorat del preu amb IVA amb les taxacions dels habitatges inicials, oscil·la entre 13.127,98 euros, per a l’habitatge més xicotet (51,80 m² útils), sense plaça de garatge vinculada i 37.604,94 euros, per a l’habitatge més gran (60,43 m² útils), amb plaça de garatge vinculada.