El Ple municipal, amb data 28 de juny de 2021, ha aprovat per unanimitat la modificació estructural del Pla General per a l’ampliació d’Elx Parc Empresarial (Sector E-49) en tràmit d’aprovació provisional. Es tracta d’un pas decisiu per a concloure amb una de les actuacions de major importància estratègica per a Elx. “L’Ajuntament culmina així una iniciativa que va començar en 2016, en la qual ha treballat durant aquests últims anys amb determinació i constància”, ha assegurat la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, qui ha destacat que la seua aprovació definitiva es produirà el mes de juliol . “Una bona notícia que ens ha de fer reflexionar sobre l’agilitat dels procediments administratius i concretament sobre els urbanístics”, ha destacat l’edil.

Segons ha explicat la regidora “és necessària l’existència d’un procediment seriós, àgil i rigorós que garantisca l’emplene de les previsions legals, així com que les actuacions no menyscaben el medi ambient”.

Arabid ha agraït als serveis municipals, a PIMESA i a tots els que han fet possible aquesta iniciativa perquè Elx dispose de quasi 600.000 metres quadrats de sòl industrial per a la implantació de noves empreses, la reactivació de l’economia i la creació d’ocupació.

“Una vegada siga aprovada la modificació pel Ple i Conselleria toca continuar treballant per a aprovar l’ordenació detallada i continuar la gestió del sòl per part de Pimesa amb l’elaboració del projecte d’urbanització i parcel·lació, tots dos d’aprovació municipal amb els quals es culminarà una actuació crucial per al desenvolupament socioeconòmic de la ciutat, ha conclòs l’edil.