El servei Elx Taxi ha aconseguit un dels guardons atorgats per la Generalitat Valenciana en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat.

La regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament d’Elx ha sigut distingida amb el tercer premi per la contribució del servei Elx Taxi a la mobilitat sostenible en el municipi.

Elx Taxi és un servei que l’Ajuntament d’Elx posa a la disposició de la ciutadania a través de PIMESA perquè es puguen realitzar desplaçaments des de les diferents partides rurals del terme municipal fins al centre urbà de la ciutat i viceversa, d’una forma ràpida i econòmica, prèvia reserva i amb subjecció al punt d’origen i destinació prefixats, en horaris determinats en un taxi compartit.

Es pretén així la cohesió territorial del terme municipal d’Elx, millorar la mobilitat de la nostra ciutat, integrant a les persones residents en partides rurals en la vida quotidiana del nucli urbà amb una major agilitat i reduir l’impacte ambiental negatiu que genera l’ús dels vehicles privats.

En la mateixa categoria que Elx Taxi (la de poblacions de més de 50.000 habitants) la Generalitat Valenciana ha premiat als ajuntaments de: València, per la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament, Benidorm per les rutes cicloturistes en el medi natural, Gandia per l’Estatge de la platja, i Castelló per la prestació del servei de transport a demanda en taxi compartit.