L’alcalde d’Elx, Carlos González Serna, ha dictat una provisió en relació al Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, per la qual queda suspés, a partir del dia 16 de març de 2020, el Servei d’Ordenació i Regulació d’aparcaments en la via pública (ORA), també conegut com a zona blava.

L’ORA té com a objectiu promoure la rotació de l’estacionament de vehicles en entorns comercials, una qüestió que no es fa necessària en un moment en què l’activitat comercial queda sota mínims.

La zona blava està plantejada per a facilitar la mobilitat urbana, i en les circumstàncies actuals del que es tracta és d’aconseguir que la ciutadania, excepte en els supòsits excepcionals contemplats, opte per romandre a les seues cases.

A més, així s’evita que les persones que van estacionar el seu vehicle en la zona ORA abans que fora decretat l’estat d’alarma, hagen de canviar d’estacionament.

Altres mesures en relació a la mobilitat urbana

En un altre ordre de coses, la regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha explicat que l’Ajuntament continuarà prestant el servei de transport públic per a aquelles persones que circulen amb els supòsits permesos per aquesta normativa.

En el cas del bus urbà, el servei s’ajustarà a la previsible reducció de demanda i s’operarà amb una oferta similar a la dels dies no lectius. La freqüència de la majoria de les línies es manté. La previsió del temps de pas és d’uns 10/12 minuts. Queden suspesos el servei nocturn i el servei al cementeri.

Les línies de bus a les pedanies, incloses les que connecten amb l’aeroport, de moment mantenen el seu horari habitual.

En tots els serveis, l’aforament estarà limitat al compliment de les mesures d’higiene indicades per les autoritats sanitàries per a evitar la propagació del virus.

Quant al transport amb taxi, aquest s’ha reduït al 50 per cent de l’oferta i queda garantida la prestació del servei.

Per part seua, el servei Bicielx continua operant de manera habitual. Es demana a les persones usuàries que extremen les mesures d’higiene quan vagen a fer ús, especialment pel que fa al contacte amb l’empunyadura de les bicicletes.