L’alcalde d’Elx, Carlos González, el gerent de PIMESA, Antonio Martínez i els regidors d’Urbanisme i Promoció Econòmica, Ana Arabid i Carles Molina, han rebut a una delegació de representants polítics i tècnics dels municipis que componen la Mancomunitat del Camp de Túria, que s’han desplaçat fins a Elx per a conéixer el model de gestió d’Elx Parc Empresarial.

En la reunió celebrada a la sala del Consell, Antonio Martínez ha presentat els factors d’èxit d’Elx Parc Empresarial. Es tracta d’una actuació urbanística estratègica, que va sorgir per a satisfer la falta de sòl industrial i l’elevada demanda existent a Elx, ben planejada i executada per l’Ajuntament amb recursos propis a través d’un instrument eficaç de gestió urbanística: PIMESA, amb l’activa implicació del sector empresarial local i la col·laboració d’un instrument adequat de gestió de l’àrea empresarial, l’Entitat Urbanística de Conservació.

L’evolució d’Elx Parc Empresarial s’ha dut a terme en diverses fases i actualment s’està tramitant una pròxima ampliació.

El principal valor diferencial d’Elx Parc Empresarial és el seu urbanisme generós amb els espais públics i que pensa en les persones que treballen en les seues empreses. Un segon factor fonamental és la capacitat d’intervenció dels poders públics, de l’Ajuntament d’Elx a través de la seua empresa municipal PIMESA, en elements tan importants com la política de preus o la fixació del preu del sòl, un factor essencial per a fer una política industrial que comporte l’atracció d’empreses i l’atracció d’inversió. En definitiva, urbanisme, control públic dels preus i la implicació del sector privat, de les empreses locals en un projecte que transcendeix al merament industrial, és un projecte de ciutat dirigit a la dinamització socioeconòmica de la nostra ciutat i la nostra província.

Els alcaldes, regidors i tècnics dels ajuntaments de Riba-Roja del Túria, Llíria, Villamarxant, San Antonio de Benagéber, Loriguilla, Domeño, Marines i L’Eliana, juntament amb la Presidenta i els tècnics de la Mancomunitat i de les associacions empresarials FEPEVAL i ASOCREVA s’han desplaçat després a Elx Parc Empresarial per a conéixer in situ l’enclavament i el funcionament de la seua Entitat Urbanística de Conservació de mans de la seua directora de gestió, Raquel Rosique, i del seu president, Francisco Palacios.