L’Alcalde de Villena i els edils de Cicle de l’Aigua i Hisenda s’ha reunit amb el gerent de PIMESA, Antonio Martínez, per a conéixer el funcionament de l’empresa pública de l’Ajuntament d’Elx i la seua experiència en la gestió de les seues activitats urbanístiques, immobiliàries i de mobilitat urbana.

Fulgencio Cerdán com a Alcalde, Paco Iniesta com a regidor de Cicle de l’Aigua i Juan José Olivares, com a edil d’Hisenda s’han reunit en la capital il·licitana per a conéixer de primera mà el funcionament i organització de PIMESA i de l’empresa mixta Aigües d’Elx, encarregada del servei de l’aigua durant més de 20 anys a Elx.

La visita institucional va ser aprofitada perquè els representants de l’Ajuntament de Villena mantingueren una trobada amb la Gerència de PIMESA, per a conéixer els avantatges de la gestió directa de serveis locals a través d’una societat mercantil íntegrament de capital municipal i que actua com una entitat de dret privat que forma part del sector públic institucional dependent de l’Ajuntament d’Elx.

PIMESA és una empresa pública referent en l’àmbit nacional per la seua gestió i resultats.

L’Alcalde, el regidor d’Hisenda, l’Interventor municipal i el coordinador de projectes de l’Ajuntament de Villena van poder conéixer en primera persona aquesta empresa com a instrument de gestió directa. Una figura empresarial que gràcies a la seua condició fa més àgils la tramitació de processos burocràtics i els beneficis dels quals es reinverteixen en la millora de serveis per a la ciutadania.

L’Ajuntament de Villena està treballant en la renovació de la licitació del servei d’aigua potable a la ciutat i les opcions de l’equip de govern passen per l’absorció municipal del servei, per una licitació a llarg termini que permeta realitzar les inversions necessàries per a millorar el servei o una tercera via com és l’empresa mixta. En ella el 51% del capital l’aportaria l’ajuntament mentre que el 49% prové d’un soci privat.