PIMESA i l’Ajuntament d’Elx han presentat el projecte de Campus Tecnològic en el Fòrum internacional d’inversors Invest in Cities 2019, celebrat a Madrid i organitzat per la consultora grup *PGS, amb el suport de la patronal CEPYME, amb la finalitat de la captació d’empreses interessades a localitzar-se en el municipi il·licità.

L’Alcalde, Carlos González, el Regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, i el gerent de PIMESA, Antonio Martínez, han participat en aquest Fòrum que ha sigut inaugurat per la Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Elx compta amb excel·lents factors de localització empresarial que la converteixen en una ciutat ideal per a invertir.

Invest in Cities és una iniciativa de referència per a l’atracció d’inversió a les ciutats i als seus teixits empresarials amb l’objectiu de fomentar el seu desenvolupament econòmic, impulsar els seus plans estratègics i fomentar la creació d’ocupació en els diferents territoris.

Els objectius d’aquest Fòrum d’inversors són els següents:

  • Promoure i impulsar la inversió a les ciutats.
  • Establir i mantindre contactes i col·laboracions entre inversors i propietaris.
  • Establir i mantindre contactes entre inversors i les administracions públiques.
  • Ser el punt de referència i trobada per a les inversions en Capital de risc que es realitzen a les ciutats.
  • Posar a la disposició dels inversors les oportunitats existents a les ciutats participants.

20 ciutats espanyoles han participat en Invest in Cities 2019.

La participació de PIMESA en el Fòrum Invest in Cities ha servit per a realitzar la presentació oficial de l’inici del procés de comercialització d’Elx Campus Tecnològic i contactar amb possibles inversors interessats.

L’Alcalde d’Elx va destacar en la seua intervenció que en el municipi il·licità es dóna una conjunció excepcional de recursos naturals, culturals, econòmics i socials, i d’infraestructures públiques i privades orientades a afavorir el desenvolupament econòmic, el benestar i la prosperitat urbana. Per a Carlos González Elx és una ciutat mediterrània i oberta, molt adequada per a innovar i invertir i, per descomptat, per a viure. La intervenció de l’Alcalde es va completar amb la projecció del vídeo “Elx Ciutat per a Invertir”, en el qual es destaquen els 10 principals factors per a localitzar un projecte empresarial en el municipi il·licità.

El Regidor Carles Molina va intervindre en la taula redona “Les ciutats com a espai d’innovació i generació de talent” al costat dels representants de Tres Cantos, Rota, Marbella i Segòvia, en la qual va posar l’accent principalment en les característiques d’Elx com a pol d’atracció del talent en comptar amb tres universitats en el terme municipal així com centres educatius especialitzats.

Elx Campus Tecnològic serà una porta d’entrada de la nova economia al municipi il·licità.

Per la seua part Antonio Martínez va realitzar la presentació d’Elx Campus Tecnològic posant en valor que es tracta d’un espai d’arquitectura única destinat al desenvolupament de la intel·ligència i el talent que servirà com a punt estratègic de connexió de les activitats científiques, tecnològiques, innovadores i emprenedores amb el sector empresarial. Un modern Campus per a empreses de tecnologia d’avantguarda i alt valor afegit, amb àmplies zones verdes i excel·lents serveis.

La delegació il·licitana ha contactat amb una vintena de representants de fons d’inversió i de companyies de base innovadora i tecnològica, a més de responsables d’empreses interessades a col·laborar en el projecte Elx Campus Tecnològic, que desenvolupa l’empresa municipal PIMESA i que ja està en marxa amb la construcció dels dos primers edificis que suposen una inversió d’uns nou milions d’euros.