El vicealcalde d’Elx i vicepresident de PIMESA, Francisco Soler, acompanyat pel gerent de l’Empresa, Antonio Martínez, han presentat el projecte d’execució per a la reforma dels 18 edificis i 302 vivendes, amb un cost total de 13 milions d’euros.

El govern municipal seguix avant amb el projecte de rehabilitació i reforma integral del Barri Porfirio Pascual, amb l’objectiu que estiga acabat al juny de 2026. La previsió és que les obres comencen al novembre d’enguany.

PIMESA ha presentat el projecte d’execució dels 18 edificis i 302 vivendes del barri per a la seua posterior aprovació en Junta de Govern Local, i en el Consell d’Administració de PIMESA del pròxim mes es donarà llum verda al plec per a licitar les obres que seran tramitades d’urgència. D’esta manera, l’adjudicació es durà a terme després de l’estiu amb la vista posada a començar les obres el mes de novembre.

“Això és un pas important per al projecte de rehabilitació integral d’un barri que suposa un cost total de 13 milions d’euros, dels quals s’han aprovats unes ajudes de 9,9 milions, a més de l’aportació de 1,95 milions de l’Ajuntament d’Elx i la resta, al voltant d’1 milió d’euros ho abonen els residents de Porfirio Pascual”, ha assenyalat el vicepresident de PIMESA.

La rehabilitació dels edificis ascendix a 11,5 milions d’euros, 1,2 milions d’actuacions de regeneració urbana i al voltant de 200.000 de l’oficina de rehabilitació.

PIMESA ha començat a reunir-se amb les comunitats de propietaris per a presentar-los l’actuació que estarà finalitzada al juny de 2026.

En l’últim Consell d’Administració de PIMESA s’ha  aprovat la contractació de la direcció tècnica per a la redacció del projecte de reurbanització del barri, que suposa actuacions de clavegueram, xarxa d’aigua potable, asfaltat o soterrament de les línies elèctriques.

El gerent de PIMESA ha assenyalat que el compromís és finalitzar l’actuació al juny de 2026, d’aquí ve que en la licitació es prevaldrà el termini que oferisquen les empreses interessades en el projecte i les condicions de vida de les persones residents del barri durant l’execució de les obres.

La rehabilitació inclou el reforç de l’aïllament de les façanes, la substitució de les fusteries exteriors actuals i doble vidre i la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en cobertes per a contribuir a la generació d’aigua calenta sanitària.

D’altra banda, es durà a terme l’eliminació dels danys estructurals produïts per la presència d’humitats, la centralització dels comptadors d’aigua i electricitat en vestíbuls o la substitució de baixants de sanejament i pluvials, amb l’eliminació del fibrociment existent.

Així mateix, hi haurà renovació de la il·luminació i la instal·lació d’ascensors en les façanes posteriors dels edificis.

La rehabilitació del barri Porfirio Pascual suposa un estalvi en el consum d’energia superior al 60%, que permetrà un ús més eficaç dels recursos, la sostenibilitat mediambiental i un estalvi econòmic per a les persones residents. A més d’una millora en les condicions de seguretat, salubritat, habitabilitat i accessibilitat universal en els edificis i el seu entorn residencial.

Al mateix temps este projecte implica unes modernes infraestructures, equipaments i servicis per al barri, que es traduïx en el desenvolupament social i la qualitat de vida de les persones residents.