Bicielx comptarà al llarg de 2024 amb 55 noves estacions en la zona centre i els barris de Carrús, Altabix i El Pla i que se suma a les 56 estacions instal·lades actualment en tot el nucli urbà. Amb esta ampliació el municipi disposarà de 111 estacions, amb 1.619 cadenats per a bicicletes.

En la zona de Carrús s’instal·laran 15 noves estacions, en punts com el Jardí 25 d’abril i el del Jardí Escriptor Juan Fuster, els col·legis públics Eugenio D’Ors i El Toscar o el carrer Olegario Domarco Seller. En la zona del Pla, al llarg d’estos mesos se situaran 16 noves estacions en punts com la Plaça Bisbe Siuri, els col·legis públics Dama d’Elx i Sanchís Guarner, Blas Valero, Doctor Sapena o el centre social i de salut del Pla.

D’altra banda, en la zona centre se situaran 9 estacions en el pàrquing de Candalix, parc Jaume I, pont de Santa Teresa, Hort del Capellà, IES Sixto Marco i L’Asunción, carrer Corredís o centre de salut del Raval.

Així mateix, en Altabix hi haurà 15 estacions noves, entre elles el col·legi Clara Campoamor, en diversos edificis del campus de la Universitat Miguel Hernández o el Jardí Biòleg Antonio de Zulueta.

Al costat de les 56 estacions, s’adquiriran 750 bicicletes mecàniques d’alumini i tres vehicles 100% elèctrics amb remolcs amb capacitat per a transport de 20 bicicletes cadascun.

El Consell d’Administració de Pimesa ha aprovat l’adjudicació del contracte de subministrament, servici i obra d’estacions, ancoratges, bicicletes i vehicles per a l’ampliació de Bicielx, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Next Generation), finançat per la Unió Europea.

L’import d’adjudicació amb IVA és de 1,7 milions d’euros, finançat al 90% pels fons europeus. Finalment s’ha aconseguit una rebaixa mitjana del 14,1% respecte al pressupost base de licitació. Les actuacions estaran finalitzades abans del 30 de novembre d’enguany.

Actualment, Bicielx compta amb un total de 2.010 usuaris actius, dels quals el 41% són dones i el 59% són homes. Durant l’any 2023 es van realitzar prop de 230.000 préstecs el que va aconseguir evitar l’emissió de 138 tones de CO₂ a l’atmosfera.

Al marge de les 56 noves estacions, PIMESA ja treballa en quatre més que se situaran per primera vegada en la pedania de Torrellano i finançades amb fons propis.