PIMESA ha obtingut l’Esment al “Millor Projecte en Regeneració Urbana” atorgat pel Jurat dels Premis ASPRIMA-AVENC 2023 per l’actuació de regeneració i renovació urbana del Barri Sant Antón d’Elx.

Associació de Promotors Immobiliaris de Madrid (ASPRIMA) i Planner Exhibitions (l’empresa que promou i organitza AVENC, el saló immobiliari més destacat del mercat espanyol), convoquen cada any els Premis ASPRIMA-AVENC, els guardons de referència per al reconeixement públic de les millors iniciatives del sector immobiliari.

La gala de lliurament s’ha celebrat el 25 de maig en el complex Ducs de Pastrana de Madrid, en una cita que ha reunit els principals actors de l’immobiliari del nostre país celebrada en l’àmbit de SIMA.

La Convocatòria de premis de 2023, en el seu vinté aniversari, ha constat de tretze categories (deu sota la modalitat de concurs i tres premis especials de lliure designació), amb rècord de participació, havent-se presentat 125 candidatures.

En la modalitat de concurs han sigut premiats els millors projectes en els següents àmbits: residencial, no residencial, regeneració urbana, desenvolupament urbanístic, campanya de màrqueting, progrés ESG, innovació, startup immobiliària, formació i living. Els tres premis especials han reconegut al professional destacat de l’any, la millora de la imatge del sector i el projecte internacional de regeneració urbana destacat.

El Jurat per a la categoria de regeneració urbana, a la qual concorria PIMESA, ha estat compost dels següents professionals de reconegut prestigi:

 • Carolina Roca. Presidenta. ASPRIMA
 • Antonio González-Noaín. President. PLANNER EXHIBITIONS
 • Jose Antonio Granero. Soci Fundador. ENTREABIERTO
 • Iñaqui Carnicero. Secretari General d’Agenda Urbana i Habitatge. MITMA
 • Mariam Martín Ferreiro. Directora General. VÍVEME
 • Flavio Tejada. European Cities Business Leader. ARUP
 • Alfonso Vegara. President. FUNDACIÓN METRÓPOLI
 • Alicia Hinojosa. Land Director. PWC
 • Manuel Perez Romero. Chair. IE SCHOOL OF ARCHITECTURE AND DESIGN
 • Arcadio Gil. Managing Partner. LASBA CONSULTORÍA INMOBILIARIA
 • Jorge Alonso Rodríguez. Arquitecte Urbanista i Bussines Development Manager Madrid. CHAPMAN TAYLOR

Les bases del premi tenien per objecte, en aquesta categoria, actuacions dutes a terme en ciutats espanyoles promogudes per iniciativa pública o privada que tingueren per objecte revertir processos de decadència econòmica, demogràfica i/o social mitjançant la intervenció en l’entorn construït, que comptaren amb un grau d’execució del projecte avançat.

El Jurat ha valorat especialment la informació aportada per les candidatures sobre incorporació de solucions sostenibles i d’eficiència energètica que promogueren la mobilitat verda, l’ús d’energies renovables i balanç zero; la incorporació de solucions innovadores des del punt de vista urbanístic i arquitectònic; l’adopció de solucions noves des del punt de vista de gestió de la regeneració, integrant a tots els col·lectius afectats; la quantificació de l’impacte i la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica del projecte i mecanismes de mesurament utilitzats; els mecanismes de col·laboració i participació de les iniciatives pública i privada; i la petjada social.

En el cas del Barri Sant Antón, el Jurat ha valorat els principis i valors de sostenibilitat econòmica, social i mediambiental duts a terme, que han suposat la transformació i desenvolupament del Barri mitjançant una important acció pública, incorporat solucions sostenibles i d’eficiència energètica, construint edificis innovadors des d’un punt de vista arquitectònic, amb una alta eficiència energètica i creant un entorn urbà renovat, inclusiu, segur, saludable i amb accessibilitat universal, amb unes infraestructures, equipaments, serveis i espais públics de qualitat.

En aquesta actuació integral participativa i pionera, el Jurat ha destacat la seua envergadura així com el nou sistema de gestió i el procés d’execució per fases que fa innecessari els desallotjaments temporals, juntament amb el procés d’intervencions socials continuat amb les persones o famílies que reben els habitatges nous i amb la comunitat veïnal realitzat per PIMESA.

El Jurat ha reconegut la labor realitzada pels arquitectes participants en els tres edificis de nova construcció executats:

 • Edifici 1: Luis Alemañ Torres
 • Edifici 2: Luis Carratalá Calvo y Diego Carratalá Collado
 • Edifici 3: Fernando García López

En representació de PIMESA han recollit l’Esment el Gerent de l’Empresa, Antonio Martínez i la Vicepresidenta del Consell d’Administració, Ana Arabid.