L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, han assistit a València a la firma del protocol entre la Generalitat i l’Ajuntament que possibilitarà l’obtenció de fons europeus per a dur a terme la rehabilitació i la modernització del barri de Porfiri Pasqual, a Carrús.

Elx és un dels 23 ajuntaments de la Comunitat que es beneficiarà dels 142 milions d’euros que es destinaran per a la rehabilitació de barris vulnerables amb l’objectiu de tractar de revertir les desigualtats en matèria d’habitatge.

La Generalitat i 23 municipis de la Comunitat Valenciana, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, han firmat un acord bilateral per a destinar 142.848.665 euros a la rehabilitació de barris vulnerables, cosa que millorarà la situació dels residents de 7.158 habitatges.

Aquest acord suposa la concessió d’ajudes per al desenvolupament d’actuacions de rehabilitació a l’àmbit de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya (2021-2026), finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation. Elx és un dels municipis més beneficiats amb l’obtenció de 9,9 milions d’euros que permetran modernitzar el barri de Porfiri Pasqual.

“Hui, amb la firma d’aquest protocol amb el vicepresident de la Generalitat, Héctor Illueca hem fet un pas més, un pas d’enorme transcendència, per a accedir a la subvenció de fons europeus de quasi 10 milions d’euros a través de la qual farem realitat la modernització dels 300 habitatges de Porfiri Pasqual”, ha dit l’alcalde.

Tal com ha recordat González, aquest projecte resoldrà els problemes d’estructura i d’eficiència energètica dels edificis, atendrà també la millora de les façanes i de les cobertes, i, sobretot, dotarà els 18 edificis d’ascensor, cosa que afavorirà l’accessibilitat de tots els veïns.

Segons el parer del regidor, “això es traduirà en una profunda modernització i millora del barri, dels habitatges i, abans de res, d’una major qualitat de vida i benestar per a tots els seus veïns. Per això es tracta d’una actuació de gran valor per a Carrús i per a Elx en el seu conjunt”.