Elx, ciutat model en política de vivenda

 

 

El gerent de PIMESA Antonio Martínez, ha participat en la jornada informativa sobre actuacions en este sector organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) en col·laboració amb l'Ajuntament elxà, la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l'Institut Valencià d'Edificació (IVE) , que s'ha celebrat en el Centre de Congressos Ciutat d'Elx. Esta trobada ha comptat amb la participació d'un centenar de professionals relacionats amb el sector.

L'alcalde d'Elx va inaugurar la jornada fent un repàs de les actuacions que s'estan realitzant en la ciutat i de les que hi ha previstes.

Va destacar la importància que tenen per a Elx les Àrees de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de Palmerars i de Sant Antón, on es va a reconstruir un barri amb 15 nous edificis que representaran aproximadament 1.050 vivendes. El primer edifici està construït, s'acaba de finalitzar el segon i en breu s'iniciaran les obres del tercer. La primera fase representa una actuació sobre més de 340 vivendes i 25 milions d'euros d'inversió. L'ARRU de Palmerars també millorarà la qualitat de vida de centenars de veïns les vivendes de la qual estan profundament deteriorades i necessiten de la inversió de la Generalitat que es concreta en 2,1 milions d'euros.

En els plans de futur, va destacar l'acord aconseguit amb el SEPES per a la construcció de 40 vivendes protegides en el sector V, en l'antic edifici del Mercat del Pla, i una iniciativa a través de PIMESA consistent en la construcció d'un bloc de 70 vivendes dedicades al cohousing, un tipus de vivenda intergeneracional que done resposta a les necessitats dels ciutadans, dels veïns d'edat avançada.

En la seua intervenció, el director general de Vivenda, Rehabilitació i Regeneració Urbana de la Generalitat, Rafael Briet, ha posat Elx com a model de política de vivenda i ha anunciat per al pròxim mes de febrer ajudes al lloguer i a la rehabilitació per més de 50 milions d'euros.

“Creiem que Elx és una ciutat model en política de vivenda i en estes jornades hem volgut traslladar el missatge que per a avançar hem de comptar amb la col·laboració dels municipis i Elx és la ciutat que entenem que millor està desenrotllant eixes polítiques. L'esforç i treball que està fent l'Ajuntament amb els ARRU de Sant Antón i dels Palmerars és un model que s'ha d'exportar, hem d'aprofitar per a donar-ho a conéixer als ajuntaments” va indicar Briet.

El responsable de vivenda en la Generalitat va explicar que durant el mes de febrer eixiran avant les ajudes de la inspecció i avaluació d'edificis i del pla Renhata, que és per a la reforma d'interior de cuines i banys i accessibilitat. També es publicaran les de rehabilitació i eficiència energètica, a més de les del lloguer, tant per a jóvens com genèriques, i les de concurrència competitiva dels nous programes de foment de regeneració i renovació urbana i rural (ARRUR) que ja no seran nominatives. Més de 20 milions per al lloguer, més de 28 per a la rehabilitació i huit milions que quedaran per a aplicar alguns dels programes del pla estatal de vivenda.